Номера санаторію

Потужність:

  • загальна кількість місць – 226

Термін перебування:

  • 21 день на санаторно-курортне лікування
  • 24 дні – для реабілітації.

Функціювання санаторію – ДП “Санаторій”Славутич” імені Б.В.Пашковського приймає для лікування хворих протягом всього року, цілодобово.

Умови проживання:

  • всі номери оздоровниці двомісні, забезпечені умивальником, туалетом, ванною або душовою кабінкою, ліжком, приліжковою тумбою, столом, шафою для одягу з вішаками, стільцями, графином зі склянками, радіоточкою, телевізором, холодильником в повному обсязі, виходом на балкони та лоджії, пандусами.
  • Забезпечення номерів водопостачанням – водопостачання холодною та горячою водою – цілодобове.

Система харчування – по замовленню.

Дієтхарчуванням охоплені всі відпочиваючі. Використовуються 5 варіантів дієтичного раціону, кожний із яких об’єднує 2-3 дієти у відповідності з захворюванням. Для відпочиваючих проводиться попереднє замовлення блюд, для 8, 9 дієт меню не замовляється. Для хворих з ожирінням використовуються розвантажувальні дні (овочеві, сирові, йогуртові). Для відпочиваючих розроблено два варіанта меню на осіннє-зимовий і весняно-літній періоди.

Калорії по раціонам підраховуються щоденно.

Харчування направлене на полегшення та покращення функцій серця, печінки, нирок; боротьбу з набряками, сприяти нормалізації порушених в процесі обміну речовин та виведення з організму продуктів обміну речовин.

В зв’язку з цим в харчові раціони були вкладені продукти, які містять речовини відповідні вище вказаним вимогам: білки, каротини, поліненасичені жирні кислоти, пектини, водожиророзчинні вітаміни, макро і мікроелементи та біологічно активні елементи. Виходячи з цього в асортименті продуктів в достатній кількості вироби із м’яса великої рогатої худоби, птиці, молоко і молокопродукти, йогурти, овочі, фрукти, вітамінні кіселі, компоти, ягоди і т.д.

В дієтичному харчуванні хворих широко використовувались різноманітні салати, вінегрети, гастрономічні продукти: сири, бринза, гов’яжа печінка, рибні консерви з рослинним жиром, рибна ікра, продукти подаються у вигляді комбінованих закусок. Як основне джерело незамінних амінокислот включаються блюда з сиром, кисломолочні продукти.

В меню використовуються солодкі блюда і напої, яблука, шипшина, сливи, груші, смородина, сухофрукти, банани, помаранчі, лимони. Хворі з цукровим діабетом отримують мінеральні води.

Кількість місць в їдальні – 550. Харчування проводиться в одну зміну.

Запис на консультацію